Ratsastusterapia

Tallissa meillä on aina ystävä

Ratsastusterapia on ratsastusterapeutin ja hevosen yhdessä toteuttamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta. Ratsastusterapeutin pohjakoulutuksesta riippuen terapiassa painottuvat mm. motoriset, pedagogiset ja psykologiset tavoitteet. Ratsastusterapiassa ihminen on koko kehollaan, ajatuksillaan, ja tunteillaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa terapiahevosen ja sen elinynpäristön kanssa. Tätä vuorovaikutusta ohjaa ratsastusterapeutti.

Hevosen voima ja kauneus ja halu tehdä yhteistyötä aina, koskettaa meitä jokaista.

Ratsastusterapiassa työskentelemme eläimen vuorovaikutuksen, liikkeen ja lämmön kautta. Asiakkaan tarpeiden mukaan voimme painottaa motorista harjoittelua tai tunnetaitojen ja käyttäytymisen taitojen edistämisen alueella. Tallillamme on eri kokoisia ja luonteisia hevosia, joista löydämme juuri sinulle sopivan kaverin matkalle kuntoutumiseen.

Lapsen on mielestä on aivan normaalia, että poni haluaa nähdä hänen huoneensa sisältä päin, äidit eivät vain aina ymmärrä.

Alarmi Stables oy:n toiminta – ja ratsastusterapiasta vastaa Jutta Pekkala, joka on koulutukseltaan toimintaterapeutti, AMK, ratsastusterapeutti SRT sekä vammaisratsastuksenohjaaja. Lisäksi hänellä on koulutus a motor an process skills- testin ja Fim:n käyttöön. Hän on toiminut Green care ohjausryhmässä vuosina 2013-2015 ja sekä osallistunut green carekoulutuksiin että ollut mukana kouluttamassa luontoavusteiseen työskentelyyn phjois-suomen alueella. Hänellä on myös pitkä kokemus neurologisesta kuntoutuksesta Oys:n vaativam kuntoutuksen osastolta ennen Alarmi Stablesille siirtymistään.

Ratsastusterapia toteutetaan pääasiassa 60-90min pätkissä.

Meillä on voimassa olevat sopimukset sekä Kelalle että pohjois-pohjanmaan sairaanhoitopiirille.