Esittely

Hevonen kuvastaa sitä, millainen ihminen haluaisi olla – vahva, voimakas, kaunis – ja se pystyy antamaan meille pakotien arkisesta elämästämme.

Pam Brown

Alarmi Stablesin tavoitteena on tarjota yksilöllinen ja onnistunut elämys hevosten ja toiminnan kanssa. Toivotamme sinut tervetulleeksi kilparatsastaja, elämysten etsijä, harrastaja, toimintakykyä harjoitteleva. Tule käymään, autolla, pyörätuolilla, moottoripyörällä, vaikka omalla hevosellakin ja liity mukavaan ja ammattitaitoiseen talliporukkaamme.

Tarjoamme ratsastuspalveluja kaikille.  Meillä voit harrastaa tavoitteellisesti kilpatasolla asti tai nauttia kokemuksellisuudesta ja eläimen kanssa yhdessä olosta harrastajana olit sitten aloittelija tai jo konkari, lapsi tai aikuinen. Tärkeintä on, että oppiminen ei ratsastuksessa lopu koskaan 🙂

Tarjoamme ratsastustunteja kaiken ikäisille ja tasoisille pienryhmissä, joissa opetus on yksilöllistä ja tehokasta. Halutessaan ratsastaja voi edetä valmennustunneillemme ja myös osallistua tallin kilpailuihin tai ulkopuolisiin kisoihin taitojen karttuessa. Huomioimme hevoset kokonaisuutena ja tallillamme on mahdollisuus harjoitella maastakäsittelyn taitoja yksin tai ryhmässä.

Tarjoamme erityisryhmille ratsastustunteja joko yksilöllisesti tai pienryhmissä (2-4hlöä) tasosta riippuen sekä ratsastustaterapiamuotona. Asiakkaamme voivat olla itsemaksavia tai kuntien, vakuutusyhtiöiden jne. maksusitoumuksella tulevia asiakkaita.

Lisäksi järjestämme ratsastuskursseja ja leirejä erityisryhmille tarpeen mukaan.

Ratsastuksen ohjaamisesta vastaa Jutta Pekkala; toimintaterapeutti, ratsastusterapeutti, vammaisratsastuksenohjaaja
ja kilparatsastaja. Avustajana toimii Sofia Ahtinen. Mukana myös muut koulutetut avustajat.

Avustajia koulutamme vuosittain viikonloppukurssien muodossa.

Alarmi stables sijaitsee Martinniemessä, Haukiputaalla. Kulku on helppoa ja nopeaa moottoritien kautta, talli sijaitsee vain 19 minuutin päässä Oulusta.

Lisätietoja ja tuntivaraukset:

Jutta Pekkala 040-7594502

Alarmi stables

Taatantie 115
90850 Martinniemi

Tallin tiedot:

Talli on 9 hevosen EU -stantardit täyttävä talli. Tallissa tilava satulahuone, invawc, pesupaikka, hevosten hoitotila. Kesällä hevoset pääsevät laiduntamaan omalle pellolle, talvisin jaloittelutarhat käytössä. Talilla valaistu 60×28 m leveä aidattu ja valaistu hiekkakenttä, estekalusto, terapiaramppi. Lisäksi toimisto/yksilöterapiatila, valmis taukohuone, josta voi seurata myös ratsastustunteja, katettu nuotiopaikka 10-15 hlölle, osuus hevosten hevosajorataan, yhteispituus 11km, loistavat maastot, leikkikenttä.

Tietoa tallille tulijalle:

Muistathan pukeutua sään mukaisesti. Tallilta voit lainata lämpimämpää vaatetusta, sadekelin takkeja,  kenkiä, käsineitä jne. Tullessasi tallille, tuntia kentällä voi seurata penkillä aidan takana. Jos sinulla on koira mukana, pidä se kiinni ja sivullasi, jotta et yllätä hevosia. Hevoset jaetaan kentän vieressä tallipäädyssä, lista on valmiina myös tallissa liitutaululla. Siitä näet tunnin, ratsastajan ja hevosen.

Hevosen varusteet on merkitty väreillä. Aloittelija, odota tallin henkilökuntaa mukaan varustamiseen. Tallin hepat saavat herkun aina tunnin jälkeen tallissa ennen seuraavan tunnin alkua. Hevoset otetaan hallintaan siis aina tallista, ei suoraan kentältä. Tallille voi tuoda hepoille itsekin herkkuja. Ne kannattaa laittaa tallin herkkulaatikkoon kaikille jaettavaksi. Näin yksi hevonen ei saa mahanpuruja liiasta namin syönnistä. Ratsastuksen jälkeen hevoset käyvät  tallissa juomassa, ja jos hevosesi ei jatka seuraavalle tunnille, varusteet puretaan ja pestään satulahuoneessa vedellä ja satulasaippualla.

Tervetuloa tutustumaan! Varaa aika kokeilutunnille.