Esittely

Hevonen kuvastaa sitä, millainen ihminen haluaisi olla – vahva, voimakas, kaunis – ja se pystyy antamaan meille pakotien arkisesta elämästämme.

Pam Brown

Alarmi Stablesin tavoitteena on tarjota yksilöllinen ja onnistunut elämys hevosten ja toiminnan kanssa. Toivotamme sinut tervetulleeksi harrastaja, elämysten etsijä, toimintakykyä harjoitteleva tai kilparatsastaja. Tule käymään – autolla, pyörätuolilla, moottoripyörällä, vaikka omalla hevosellakin ja liity mukavaan sekä ammattitaitoiseen talliporukkaamme!

Tarjoamme ratsastuspalveluja kaikille. Meillä voit nauttia kokemuksellisuudesta ja eläimen kanssa yhdessä olosta harrastajana tai harjoitella tavoitteellisesti kilpatasolla asti. Olit sitten aloittelija tai jo konkari, lapsi tai aikuinen – tärkeintä on, että oppiminen ei ratsastuksessa lopu koskaan 🙂

Tarjoamme ratsastustunteja kaiken ikäisille ja tasoisille pienryhmissä, joissa opetus on yksilöllistä ja tehokasta. Halutessaan ratsastaja voi edetä valmennustunneillemme ja myös osallistua tallin kilpailuihin tai ulkopuolisiin kisoihin taitojen karttuessa. Huomioimme hevoset kokonaisuutena ja tallillamme on mahdollisuus harjoitella maasta käsittelyn taitoja yksin tai ryhmässä.

Tarjoamme erityisryhmille ratsastustunteja joko yksilöllisesti tai pienryhmissä (2-4hlöä) tasosta riippuen sekä ratsastusta terapiamuotona. Asiakkaamme voivat olla itsemaksavia tai kuntien, vakuutusyhtiöiden jne. maksusitoumuksella tulevia asiakkaita.

Lisäksi järjestämme ratsastuskursseja ja leirejä erityisryhmille tarpeen mukaan.

Ratsastuksen ohjaamisesta vastaa Jutta Pekkala; toimintaterapeutti, ratsastusterapeutti, vammaisratsastuksenohjaaja ja kilparatsastaja. Mukana myös koulutetut avustajat.

Avustajia koulutamme vuosittain viikonloppukurssien muodossa.

 

Tallin tiedot:

Talli on 9 hevosen EU -standardit täyttävä talli sekä lisäksi kaksi kuuden hevosen aktiivipihattoa. Tallissa tilava satulahuone, inva-WC, pesupaikka sekä hevosten hoitotila. Lisäksi toimisto/yksilöterapiatila ja taukohuone, josta voi seurata myös ratsastustunteja. Tallilla valaistu 60×28 m leveä aidattu ja valaistu hiekkakenttä,  maneesi (32x24m), estekalusto sekä osuus hevosten ajorataan (yhteispituus 11km) ja loistavat maastot. Kesällä hevoset pääsevät laiduntamaan omalle pellolle, talvisin jaloittelutarhat käytössä. Pihapiirissä katettu nuotiopaikka 10-15 hlölle.

Tietoa tallille tulijalle:

Muistathan pukeutua sään mukaisesti. Tallilta voit lainata lämpimämpää vaatetusta, sadekelin takkeja, kenkiä, käsineitä jne. Tullessasi tallille, kentällä tai maneesissa olevaa tuntia voi seurata penkillä aidan takana tai katsomossa. Jos sinulla on koira mukana, pidä se kiinni ja sivullasi, jotta et yllätä hevosia. Hevoset jaetaan aina ennen tuntia tallissa.

Hevosten varusteet on nimetty. Aloittelija, odota tallin henkilökuntaa mukaan varustamiseen. Tallin hepat saavat herkun aina tunnin jälkeen tallissa ennen seuraavan tunnin alkua. Hevoset otetaan hallintaan siis aina tallista, ei suoraan kentältä. Tallille voi tuoda hepoille itsekin herkkuja. Ne kannattaa laittaa tallin herkkulaatikkoon kaikille jaettavaksi. Näin yksi hevonen ei saa mahanpuruja liiasta namin syönnistä. Ratsastuksen jälkeen hevoset käyvät tallissa juomassa, ja jos hevosesi ei jatka seuraavalle tunnille, varusteet puretaan ja pestään satulahuoneessa vedellä ja satulasaippualla.

Tervetuloa tutustumaan! Varaa aika kokeilutunnille.