Ratsastustalli

Ratsastustuntimme, joiden sisältö vaihtelee alkeiden opettelusta kilpailuvalmennukseen, perustuvat Centered Riding- tyyliin, jossa painotetaan ratsastajan oman istunnan tärkeyttä ja oikeaoppisten pehmeiden apujen käyttöä yhteistyötä hevosen kanssa. Opetus tapahtuu 2–5 ratsukon pienryhmissä.

Ratsastajille meillä on käytössä maneesi, iso ulkokenttä ja mahtavat maastoreitit. Opetus on yksilöllistä ja ammattitaitoista rennolla ilmapiirillä höystettynä. Tavoitteelliselle ratsastajalle meillä on erillinen kisatiimiryhmä, jossa on mahdollista päästä kilpailemaan tallin hevosilla ulkopuolisiin kisoihin niin este- kuin kouluratsastuksessakin.

 

HINNASTO JA TUNTIKALENTERI

Ajan tasalla oleva tuntikalenteri ja hinnasto löytyvät meidän Instagram sivuilta.

Lisätietoja ja tuntivaraukset:

Jutta Pekkala 040-7594502

 

Kaikki tunnit ovat pienryhmiä. Ryhmien sisällöt muotoutuvat yksilöllisesti ryhmäläisten toiveiden ja tason mukaan. Panostamme istuntaan ja se on kantava teema kaikilla tunneilla. Yksityistunteja ja omia ryhmiä voi varata myös perusryhmien aikana. Tärkeintä on, että jokainen ratsastaja löytää itselleen ja omalle tasolleen sopivan ryhmän, jossa voi nauttia ja kehittyä ratsastuksen saralla omaan tahtiin joko harrastuksena tai kilpailemiseen tähdäten.

 

Ohjeita ratsastajalle!

Tervetuloa tallille. Muistathan että talli on hevosen koti ja hevonen nauttii hiljaisuudesta ja rauhallisesta, selkeästä käytöksestä.

Varustaudu tallille asianmukaisesti. Kannalliset kengät, hansikkaat ja joustavat, ei liukkaat vaatteet. Tallilta saat lainaan kypärää ja raippaa. Tallilla on myös turvaliivejä. Sadekelillä sadetakki ja talvella lämmintä vaatetta. Pakkasraja ratsastukseen maneesissa on noin -20 astetta. Tuntiperuutukset päivitetään aina klo 16 mennessä tallin Instagramissa.

Jos sairastut, peru tuntisi ajoissa edelliseen iltaan mennessä. Peruuttamaton tunti veloitetaan, jos peruutusta ei ole ilmoitettu.

Koirat tulee olla kytkettynä eikä koiran kanssa saa mennä hevosten tarhojen viereen eikä kentälle.

Hevosia ei saa ruokkia ja silitellä tarhoihin ilman lupaa.

Saavu tunnillesi 10–15 minuuttia ennen tunnin alkua. Hevoset jaetaan tallissa. Jos olet saanut luvan varustaa itse hevosesi, voit aloittaa hoidon ja satuloimisen heti. Jos tarvitset avustajaa, hae jo valmiiksi harjat, päitset ja riimunnaru. Sovita kypärä ja pue muut mahdolliset ratsastusvarusteet valmiiksi.

Aloittelijatunneilla käytetään aina hieman aikaa hevosen hallinnan harjoitteluun maasta käsin ohjaajan kanssa. Se voi sisältää hevosen hoitoa, varustamista, taluttamista. Tavoite on, että ratsastaja oppii ratsastamisen lisäksi hoitamaan ja huoltamaan ratsunsa itsenäisesti ja turvallisesti.

Jos hevosesi on tunnilla, odota. Hevoset käyvät joka tunnin välissä karsinassa juomassa ja saat ratsusi tallista käyttöön. Ratsastustunnilla ohjaaja arvioi ratsastustasosi ja saat avustajan taluttamaan tarvittaessa tai jos niin haluat.

Entä jos tipahdan? Tippuminen on harvinaista, mutta joskus niinkin voi käydä tasapainon menetyksen seurauksena. Ohjaaja arvioi kuntosi, jonka jälkeen pyritään nousemaan hevosen selkään heti ja puretaan, mitä ja miksi niin tapahtui. Vanhemmat huomio!! Antakaa ohjaajan huolehtia tilanne tunnilla, kentänlaidalta ohjaaminen voi häiritä myös hevosia ja aiheuttaa vaaratilanteita.

Muistathan huolehtia vakuutuksesi ajan tasalle liittymällä esimerkiksi ratsastusseuraan. Seura asioissa tallin henkilökunta auttaa sinua.

Muistetaan aina, että ratsastus on mukavaa ja se on kommunikointia eläimen kanssa. Lajia voi harrastaa monella tapaa. Tallilla järjestetään normaalien tuntien lisäksi maastoratsastusvaelluksia, este- ja koulukisoja.

Vakiotuntilainen voi hakeutua myös hevosen hoitajaksi ja kerätä hoitajien pistepörssissä ilmaisia ratsastuskertoja.

Aina, jos on jotain mielenpäällä, kysy ratsastuksenohjaajaltasi!