Ratsastustalli

Ratsastustuntimme, joiden sisältö vaihtelee alkeiden opettelusta kilpailuvalmennukseen, perustuvat centered riding- tyyliin, jossa painotetaan ratsastajan oman istunnan tärkeyttä ja oikeaoppisten pehmeiden apuen käyttöä yhteistyötä hevosen kanssa. Opetus tapahtuu 2-5 ratsukon pienryhmissä.

Ratsastajille meillä on käytössä maneesi, iso ulkokenttä ja mahtavat maastoreitit. Opetus on yksilöllistä ja ammattitaitoista renoollla ilmapiirillä höystettynä. Tavoitteelliselle ratsastajalle meillä on erillinen kisatiimiryhmä, jossa on mahdollista päästä kilpailemaan tallin hevosilla ulkopuolisiin kisoihin niin este- kuin kouluratsastuksessakin.

 

HINNASTO 2018:

RYHMÄTUNNIT 60MIN

IRTOKERTA 27E

VAKIOKORTTI 5X 115E JA 10X 230E

 

PUOLI TUNTIA 15E

VAKIOKORTTI 5X 65E JA 10X 130E

YKSITYISTUNTI 60 MIN 50E

 

ERITYISRYHMÄT:

YKSITYISTUNTI 45MIN, YKSI OHJAAJA 55E

PUOLI TUNTIA, YKSI OHJAAJA 20E

RYHMÄTUNTI 24E

 

Ohjeita ratsastajalle!

 • Tervetuloa tallille. Muistathan että talli on hevosen koti ja hevonen nauttii hiljaisuudesta ja rauhallisesta, selkeästä käytöksestä.
 • Varustaudu tallille asianmukaisesti. Kannalliset kengät, hansikkaat ja joustavat, ei liukkaat vaatteet. Tallilta saat lainaan kypärää ja raippaa. Tallilla on myös turvaliivejä. Sadekelillä sadetakki ja talvella lämmintä vaatetta. Pakkasraja ratsastukseen on -23 astetta.
 • Jos sairastut peru tuntisi ajoissa edelliseen iltaan mennessä. Peruuttamattomasta tunnista menee 10 € maksu.
 • Koirat tulee olla kytkettynä eikä koiran kanssa saa mennä hevosten tarhojen viereen eikä kentälle.
 • Hevosia ei saa ruokkia ja silitellä tarhoihin ilman lupaa.
 • Saavu tunnillesi 10-15 minuuttia ennen tunnin alkua. Näet ratsusi tuntilistasta, joka on satulahuoneen oven vieressä liitutaululla. Jos olet saanut luvan varustaa itse hevosesi, voit aloitaa hoidon ja satuloimisen heti. Jos tarvitset avustajaa, hae jo valmiiksi harjat, päitset ja riimunnaru. Sovita kypärä ja pue muut mahdolliset ratsastusvarusteet valmiiksi.
 • Aloittelijatunneilla käytetään aina hieman aikaa hevosen hallinnan harjoitteluun maastakäsin ohjaajan kanssa. Se voi sisältää hevosen hoitoa, varustamista, taluttamista. Tavoite on, että ratsastaja oppii ratsastamisen lisäksi hoitamaan ja huoltamaan ratsunsa itsenäisesti ja turvallisesti.
 • Jos hevosesi on tunnilla, odota. Hevoset käyvät joka tunnin välissä karsinassa juomassa ja saat ratsusi tallista käyttöön. Ratsastustunnilla ohjaaja arvioi ratsastustasosi ja saat avustajan taluttamaan tarvittaessa tai jos niin haluat.
 • Entä jos tipahdan? Tippuminen on harvinaista, mutta joskus niinkin voi käydä tasapainon menetyksen seurauksena. Ohjaaja arvioi kuntosi, jonka jälkeen pyritään nousemaan hevosen selkään heti ja puretaan, mitä ja miksi niin tapahtui. Vanhemmat huomio!! Antakaa ohjaajan huolehtia tilanne tunnilla, kentänlaidalta ohjaaminen voi häiritä myös hevosia ja aiheuttaa vaaratilanteita.
 • Muistathan huolehtia vakuutuksesi ajantasalle liittymällä esimerkiksi ratsastusseuraan. Seura-asioissa tallin henkilökunta auttaa sinua.
 • Muistetaan aina, että ratsastus on mukavaa ja se on kommunikointia eläimen kanssa. Lajia voi harrastaa monella tapaa. Tallilla järjestetään normaalien tuntien lisäksi maastoratsastusvaelluksia, este- ja koulukisoja.
 • Vakiotuntilainen voi hakeutua myös hevosen hoitajaksi ja kerätä hoitajien pistepörssissä ilmaisia ratsastuskertoja.

Aina, jos on jotain mielenpäällä, kysy ratsastuksenohjaajaltasi!!

Alarmi stables sijaitsee Martinniemessä, Haukiputaalla. Kulku on helppoa ja nopeaa moottoritien kautta, talli sijaitsee vain 19 minuutin päässä Oulusta ja 6 minuutin päässä haukiputaan keskustasta.

Lisätietoja ja tuntivaraukset:
Jutta Pekkala 040-7594502

Alarmi Stables
Taatantie 115
90850 Martinniemi